Cadre didactice și tineri pasionați ai Colegiului Tehnic Media, au fost alături de realizatorul Mirela Nicolae de la Radio România Cultural, inițatorii unui emoționant și minunat concurs de fotografie, precum și a unei dezbateri organizată la Târgul de Carte Gaudeamus Radio România anul acesta. Concursul este parte integrantă a unui parteneriat strategic finanțat prin programul Erasmus+. Mai multe informații și imagini minunate realizate de tinerii implicați sub îndrumarea profesorilor lor, se găsesc pe pagina de Facebook a proiectului, puteți să accesați pagina pe următorul link: RTV – Key Competences in Media production for Radio, Film and Television.
La ediția din acest an a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România (16-22 noiembrie 2020, online, http://www.gaudeamus.ro), a avut loc joi, 19 noiembrie 2020 dezbaterea cu tema „Arta fotografică se învață”, cu prilejul căreia elevi şi profesori de la Colegiul Tehnic Media din București au discutat experienţele lor în realizarea imaginilor pe suport digital sau pe hârtie.
De asemenea, au fost analizate cele mai bune fotografii realizate de elevi de la Colegiul Tehnic Media din Bucureşti (partener în proiect, singura unitate de învățământ liceal unde se studiază arta fotografică, operatoria de cinema şi televiziune și tehnica sunetului) îndrumaţi de profesorii Elena Mișcoci şi Mircea Zăvoianu. Evenimentul moderat de doamna Mirela Nicolae, realizator la Radio România Cultural a fost susţinut de editurile Niculescu, Pandora M, Trei, Casa Radio, Gaudeamus România.
Societatea Română de Radiodifuziune este coordonatorul proiectului RTV care drept obiectiv principal, dezvoltarea competențelor cheie în domeniul media, cu focus pe producția de conținut pentru Radio, Film și Televiziune. Proiectul RTV – Key Competences in Media production for Radio, Film and Television este finanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus+, acțiunea Ka2, și se desfășoară pe parcursul a doi ani, octombrie 2019 – octombrie 2021 . SRR a pus bazele unui parteneriat solid, cu parteneri europeni cu expertiză variată și solidă, organizații cu renume european. Astfel alături de Radio România, Colegiul Tehnic Media din București, o instituție aparte care formează viitori profesioniști în domeniul media are un rol deosebit prin expertiza pe care deja o deține. Elevii Colegiului vor beneficia în foarte mare măsură de rezultatele obținute în cadrul parteneriatului și vor fi implicați activ în realizarea unor tutoriale video, ca parte a unei metodologii pentru funcționarea unui Laborator de Productie Media: Radio, Film și Televiziune.